Kurucularının 45 yıl aşan tecrübesiyle İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikasında Veteriner ektoparaziter ve Biyosidal ilaçlarının üretim ve geliştirilmesi konusunda faaliyet gösteren, sektörünün öncü firmalarından Farmatek®;

  • 1994 yılında İstanbul Kadıköy‘ de kuruldu. İthal bitki koruma ve biyosidal ilaçlar ile işe başladı.
  • 1997 yılında kendisine ait küçük bir formülasyon tesisi kurarak, bazı formülasyonlar ile dolum-ambalajlama işlerini kendisi yapmaya başladı.
  • Gelişimine uygun olarak, 2000 yılında İstanbul Tuzla Kimya Sanayi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bugünkü üretim tesisini kurdu.

Yer aldığı sektörün motivasyonu ve inovatif yaklaşımıyla zaman içinde pestisitlerin birçok modern sıvı formülasyonlarını üretebilir hale geldi. Başlangıç yıllarındaki ithalatçı konumunu nispeten değiştirerek veteriner ektoparaziter, çevre sağlığı alanında vektör kontrolünde kullanılan biyosidal ürünler ve bitki korumada kullanılan ürünlerin lokal üretimini yapmaya başladı. Başlangıçta kapasite fazlasını değerlendirmek için verdiği sözleşmeli üretim (fason) hizmetini esas işi haline getirdi.

  • 2016 Nisan ayında Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Veteriner ektoparaziter üretim sahasında GMP sertifikası ile sertifikalandı.
  • Farmatek®, halen biyosidal ve veteriner alanında 30’a yakın firmaya fason üretim hizmeti vermektedir.